f1

2016.03.09. 09:59

Maldonado szót fogad nektek! Az Indycarban folytathatja!

Volt Williamszes főnöke azonban nincs jó véleménnyel róla

Vámosi Péter

Fotó: Lotus F1 Team

Nem is olyan régen, tartottunk szavazást arról, hogy merre haladjon tovább Maldonado szekere. Egyre valószínűbb, hogy kívánalmaitoknak megfelelően, tényleg a tengerentúlon köthet ki a versenyző. A portugál Diario Motorsport most megszellőztette, hogy miután hirtelen kikerült a Renault üléséből, Ed Carpenterrel egyeztet arról, hogy az utcai pályákon versenyezhessen nála az Indycarban.

Azért talán nem éri akkora veszteség a Forma-1-et, hiszen annak ellenére, hogy nyert versenyt is, igen gazdagon résztvevője volt baleseteknek. Pat Symonds nem tartotta kifejezetten jó ötletnek, hogy annak idején a Williamsznél Valtteri Bottasszal alkottak párost, hiszen két teljesen más felfogású, habitusú pilóta került össze. 2013-ban még ők, ma már Felipe Massa a finn pilóta csapattársa. Az akkori problémás évet így látja ma a technikai igazgató:

"Nem volt egyszerű megérteni azt az autót, és egy nehéz szituációba kerültünk. És minden tiszteletem ellenére, - hiszen aki a Forma-1-ig eljut, az már tényleg jó - , azt kell hogy mondjam, hogy Pastor nem volt jó mentora Valtterinek, amikor bekerült a száguldó cirkuszba. Szoktam is mondani, hogy az első valós éve Valtterinek 2014 volt, amikor Felipe Massa személyében tényleg érkezett egy jó mentor a csapatba."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!