f1

2016.03.14. 11:54

Paul di Resta a Williams tartalékpilótája 2016-ban

Egy furcsa visszatérésnek lehetünk szemtanúi

Vámosi Péter

Fotó: DTM

A 2016-os Forma-1-es versenyszezonra hivatalosan is Paul di Restát nevezte meg tartalékpilótájukként a Williams Martini Racing ezzel némi meglepetést okozva, az eddig megnevezetteknek. Paul 2009-ben debütált a Forma-1-ben, mint a Force India csapat tesztpilótája, és 2006-ban az Euro Forma-3 bajnoka volt. 2010-ben a DTM bajnoka lett, és 2011-ben versenyzőként is bemutatkozhatott a Force Indiánál, ahol három évet töltött el, és 121 pontot szerzett összesen.

Paul a csapattal fog tartani a versenyekre ahol értékes időt tölthetnek el majd a Williams Mercedes FW38 elemzésével, és a szezon folyamán valamikor vezetheti is majd. A szimulátorban is minél több időt el fog tölteni annak érdekében, hogy mielőbb felkészüljön erre a szerepére. Erről beszélt most Paul:

"Örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok a Williams csapathoz mint tesztpilóta, és már várom a 2016-os szezont. Elfoglalt évem lesz, hiszen a DTM-ben is indulok majd a Mercedes AMG-vel, és emellett leszek a Forma-1-ben újra tesztpilóta. Mindkettő poszton teljes erőbedobással megyek majd, és várom azon érdekes lehetőségeket, ami vár rám ebben az évben. Köszönöm Clairenek és a Williamsnek, hogy a csapat része lehetek."

Claire Williams, helyettes csapatvezető: "Nagyon elégedettek vagyunk, hogy olyan tapasztalt valakit üdvözölhetünk a csapatunkban, mint Paul. 58 futammal a háta mögött, megfizethetetetlen az a tapasztalat, amit magával hoz. Biztosak vagyunk benne, hogy a Forma-1-es és a DTM-es tapasztalatai is mind segítenek majd abban, hogy segítse az FW38-as konstrukció fejlesztését 2016-ban."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!