f1

2016.03.13. 12:30

Schumachernek volt egy titkos vágya

A hétszeres bajnok el akart tűnni a nyilvánosság elől

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm felfedte, hogy a hétszeres világbajnok titkos kívánsága volt korábban, hogy elvonuljon a nyilvánosság elől.

Több, mint két év telt már el Schumacher síbalesete óta, melybe kis híján belehalt. Fejsérülése után most otthon rehabilitálódik, ám arról nincs pontos információ, milyen állapotban is lehet most Schumi.

Kehm elmondása szerint balesete előtt Schumacher azt tervezte, hogy "eltűnik" a közönség elől. Ez is az oka annak, hogy a menedzser és a család egyaránt szűkszavúan nyilatkozik a legendás versenyző állapotáról.

"Egyszer egy hosszas beszélgetés alkalmával Michael azt mondta nekem: 'Nem kell felhívnod jövőre, eltűnök.'" - idézi a Mirror Kehm szavait egy müncheni előadásról. "Szerintem ez volt az ő titkos álma, hogy ezt megtehesse egy nap. Ezért tartom még mindig magam a kívánságához, és nem adok ki róla semmit."

Kehm arról is mesélt, hogy tudta meg, hogy Schumi balesetet szenvedett.

"Kaptam egy hívást, hogy meg tudom-e erősíteni, hogy Michaelnek balesete volt. Nemtudtam megerősíteni, mert vakáción voltam, mint a legtöbben akkor."

"Nagyon sok hívást kaptam aznap délután, és magam is próbáltam információhoz jutni és elérni Michael-t."

"Biztonságiakkal kellett védenünk a kórházat is. Távol kellett tartanunk az újságírókat. Én megértem, hogy önöknek be kell róla számolni és nagy az érdeklődés. De hiszem, hogy az újságíróknak meg kell kérdezniük maguktól, hogy mit és hogyan jelent egy incidensről."

"A kórházi parkoló folyamatosan tele volt. A többi beteg rokonai nem értették, mi folyik itt. Kaotikus volt."

Schumi jelenleg otthon van, kerekesszékben, és beszéd-, illetve memória gondokkal küzd. Kehm szerint lassan fejlődik, de még nem tudni, hogy teljesen fel tud-e épülni valaha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!