f1

2016.03.26. 07:52

Új motorral indul Alonso Bahreinben

Fernando Alonso új motort kap a soron következő nagydíjra, a vizsgálatok szerint viszont egyes elemei megmenekültek az autónak.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

A spanyol versenyző a múlt heti, Ausztrál Nagydíjon történt balesetét élete legnagyobb bukásaként emlegeti. Miután összeért Esteban Gutierrez autójával, többször megpördült a levegőben, végül a fal fogta meg, ahová fejjel lefelé érkezett.

Az eset után a Honda Japánba szállította a motort, hogy megvizsgálják a sérülés mértékét, a kezdeti jelek pedig bíztatóak. Ameddig azonban a kivizsgálás zajlik, a kétszeres világbajnok megkapja idei második erőforrását.

A Honda egy szóvivője így nyilatkozott: „Nagy valószínűséggel a motor legnagyobb része megúszta. Most azonban még korai bármit is kijelenteni ezzel kapcsolatban, tehát egy új erőforrást használunk a jövő hétvégén.”

A döntésnek köszönhetően több időt tudnak a sérült tápegység kivizsgálásával tölteni, ami mindenképp pozitív a csapat számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!