f1

2016.04.26. 13:04

Barrichello: Nem emlékszem arra, mikor Senna koporsóját vittem

Egy brazil tv műsor keretén belül Rubens Barrichello elárulta, hogy nem emlékszik arra, amikor 1994-ben Ayrton Senna temetésén vitte a háromszoros brazil legenda koporsóját.

Vámosi Péter

Fotó: IndyCar

Mint az ismert, annak idején Imolában az edzésen agyrázkódást szenvedett, amikor a Variante Bassa sikánnál balesetet szenvedett, és ennek szövődményeként 1994 májusának a hónapjából sok emlék kimaradt neki, többek között az alig pár nappal későbbi temetés is. Barrichello második volt Gerhard Berger mögött azon pilóták sorában, akik a koporsót cipelték, és amelyet az osztrák jóbarát és másik oldalon Emerson Fittipaldi vezetett fel. A Fox Sportnak a brazil pilóta ennyit mondott:

"Nem emlékszem a balesetemre Imolából. Le akartam tenni a névjegyemet. Azt gondoltam, hogy menni fog, és próbálkoztam. A versenyautóm azonban nem volt alkalmas fizikailag arra, amit kigondoltam. Ennek eredménye lett ez a hatalmas baleset. Visszatértem Sao Pauloba, Ayrton Senna pedig meghalt. A Jóisten kegyes volt hozzám, és csak részleges amnéziám volt. Egy hónapra rengeteg dolog kiesett. Nem emlékszem arra, amikor vittem Senna koporsóját! Nem emlékszem. Látom a képeket, de nem emlékszem."

Amikor arról kérdezték, hogy hogyan készült a nagy bukása után arra, hogy visszatérjen a Jordan csapatához miután azon a végzetes hétvégén meghalt Ayrton Senna és Roland Ratzenberger is, Barrichello bevallotta, hogy úgy vezetett, mint egy őrült. "Emlékszem, hogy feltettem magamnak a kérdést: Most akkor mi legyen? Félni fogsz, ha autóba ülsz? Vagy már nem kell félni? Aztán eldöntöttem: Elindulok, és az első köreimben már úgy fogok menni, mint egy őrült. Vagy lesz egy újabb hatalmas balesetem, vagy megdöntöm a saját pályarekordomat. Hála Istennek, megdöntöttem az addigi rekordomat. Ezután már láttam, hogy ez az, amit csinálni akarok."

Funeral of Ayrton Senna with pallbearers Berger, Alboreto, Prost, Boutsen, Hill, Barrichello ... pic.twitter.com/4zHvU1cRm7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!