f1

2016.04.20. 07:38

Perben a Manor a Marussiával?

Védjegybitorlás ügyében zördültek össze.

Motorsport Csatorna

Fotó: Varga András

A Marussia által a Manor Grand Prix Racing ellen indított védjegybitorlási ügyben indított pert. Az Autosport információi szerint a Marussia engedélyt adott a Manornak védjegyének használatára a Forma-1-ben, ám az erről szóló szerződés 2014 december 31-én lejárt. A Manor azonban folytatta a "Marussia" elnevezés használatát 2015-ben, miután a csapat megmenekült a csődtől. Ha azonban a Manor úgy változtatta volna meg konstrukciójának elnevezését Marussiáról, hogy azt az F1 kereskedelmi jogainak birtokosa nem engedélyezte, akkor elesnek az előző szezonok pénzdíjaitól.

A Manor azonban azt állítja, hogy a Marussia hallatólagosan beleegyezett a védjegy használatába, sőt az Autósport jelentéséből az is kiderül, hogy a Manor szerint a Marussiát letiltották tulajdonogának érvényesítéséről ez ügyben, illetve a védjegy használata nem okozott félreértéseket.

Mr Justice Males elmondása szerint a Manornak nincs reális esélye igaza bebizonyítására. Közleményében azonban a csapat spekulációnak titulálta a Marussia vádjait.

"A Marussia jegyezte be a céget (az F1-es csapatot) 2014-ben." - mondta a csapat szóvivője az Autosportnak. "Ajánlatot tettünk a csapat megvételére, beleértve a kasztnit is. Könnyen bele is egyeztek, talán mert azt gondolták, hogy nem fogjuk tudni újra működtetni a csapatot. Most, hogy mégis tudjuk, előálltak ezekkel a koholt vádakkal."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!