f1

2016.04.25. 11:43

Susie úgy látja, Ecclestone egy véleményen van vele

Ecclestone támogatja a női versenyzőket - jobban, mint a férfiakat

Tajthi Andrea

Fotó: Williams F1

A 85 éves Bernie Ecclestone múlt héten azt mondta, nem biztos benne, hogy egy nő fizikai szempontból alkalmas lehet egy F1-es autó hatékony irányítására. A visszavonult Susie Wolff azonban reagált Ecclestone szavaira.

"Miután hallottam Bernie megjegyzését az eredeti szövegkörnyezetben is, majd miután beszélgettünk is, világos, hogy mindkettőnk célja a, hogy legyen női versenyző a Forma-1-es mezőnyben." - írta Susie Twitteren.

Ecclestone ugyanis múlt héten azt is elmondta, hogy hajlandó személyesen támogatni egy esetleges női csapatot és női versenyzőt az F1-ben.

"Megmondom, mit tennék (ha lenne női szereplő az F1-ben): 20 millióval (font) támogatnám." - mondta.

"Az autósportban eltöltött éveim során ő támogatta azon ambiciómat, hogy felállhassak az F1-es rajtrácsra." - folytatta Mrs Wolff. "Múlt héten beleegyezett, hogy csatlakozik a Dare to Be Different kampányhoz és támogatja a következő lánygenerációt. Számomra a tettek mindig többet jelentenek, mint a szavak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!