f1

2016.05.11. 17:27

A DTM versenyzőknek nem hiányzik az F1

Két korábbi, a Forma-1-et is megjárt versenyző nyilatkozott úgy, hogy nem hiányzik nekik a királykategória.

Kovács Noémi

Fotó: DTM

Dani Juncadella versenyzési lehetőséghez ugyan nem jutott a Forma-1-ben, de mind a Williamsnek, mind a Force Indiának tesztelhette a 2013-2014-es esztendőkben azok F1-es gépeit. A 25 éves spanyol versenyző jelenleg a Mercedes csapatát erősíti a DTM-ben és nem bánja az elszalasztott Forma-1-es karriert.

„Nem bánom, mert hosszú távon nem túl pozitív bármi áron a Forma-1-ben lenni, bármelyik csapatról legyen is szó. Amíg nem láttam belülről, hogy hogyan működik a Forma-1, addig valódi álomnak tűnt. Kis idő után viszont rájössz, hogy van hét vagy nyolc igazán szerencsés versenyző, de a többiek a túlélésért küzdenek. És ez az, ami megkülönbözteti a DTM-től, itt minden versenyző tisztában van vele, hogy egy bizonyos ponton meg tudja mutatni a benne rejlő potenciált. Rajongói szemszögből nézve, én nem is szoktam követni a futamokat, mert túlságosan kiszámíthatóak. Igen, vannak érdekes versenyek, de azzal mindig tisztában vagyunk, hogy úgyis a két Mercedes fog az élre keveredni.” – mondta el Juncadella az El Confidencialnak.

A másik, DTM-et dicsérő versenyző az ex-F1-es Timo Glock volt.

„A DTM-be érkezés után a versenyzők többsége elég kemény időszak elé néz, mivel itt tényleg számít minden egyes tizedmásodperc. Itt akár már egyetlen adat is különbséget tehet az első és a tizenötödik hely között. Ez egyáltalán nem olyan, mint a Forma-1. Sebastian Vettel például elvesztette az első szárnya felét Kínában, de még így is elég gyors volt ahhoz, hogy odaérjen a pódiumra.” – tette hozzá Glock a Welt című német napilapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!