f1

2016.05.15. 21:30

Boullier: Ha nem nálunk, Vandoorne akár más csapatnál is kiköthet

A wokingi istálló kész kölcsönadni a belga pilótát, ha jövőre sem tudnak ülést biztosítani neki.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

Korábban már felmerült pletyka szintjén, hogy Jenson Button a Williamsnél fejezheti be Forma-1-es pályafutását – annál a csapatnál, amelynél el is kezdte azt. Az istálló finn versenyzője, Valtteri Bottas is megerősítette, hogy szívesen látná csapattársaként a 36 éves világbajnokot, de döntés természetesen még nem született az ügyben.

Amennyiben mégsem ez a forgatókönyv valósulna meg, és a McLaren ismét az Alonso-Button párosnak szavazna bizalmat, akkor a wokingi istálló kész elengedni Stoffel Vandoorne-t, aki sikeres bemutatkozáson esett át a brit csapattal a bahrein-i versenyhétvégén. Vandoorne jelenleg is azért versenyzik a japán Super Formula kategóriában, mert Boullierék idén nem változtattak versenyzői felállásukon, más csapatnál pedig nem kapott helyet.

A belga versenyző tavaly a GP2-s bajnokságban vezette győzelemre az ART Grand Prix csapatát, melynek első emberét, Frederic Vasseurt a Renault csábította magához a csapatfőnöki pozícióra – így kapott szárnyra az a pletyka, hogy a Vandoorne-Vasseur páros szívesen folytatná együttműködésüket a királykategóriában is.

„Előválasztási jogunk van rá, azonban ha itt nem tudunk helyet biztosítani neki, megfontolnánk, hogy kölcsönadjuk őt egy másik csapatnak.” – mondta Boullier a Vandoorne szerződtetését firtató kérdésekre, amik között szerepelt a Vasseur-Vandoorne együttműködés felújítása is. – „Miért ne? De nagyon korai még erről beszélni. Még sok minden fog történni addig, amíg meghozzuk a 2017-re vonatkozó döntéseinket.”

Azonban Vasseur leszögezte, hogy egy évre egyetlen versenyzőt sem fognak szerződtetni, figyelembe véve az enstone-i istálló hosszabb távú terveit – nevezetesen azt, hogy 2020-ra ismét kinevelne egy világbajnok versenyzőt.

„Minden barátság és tisztelet ellenére, ami Stoffellel közöttünk van, nem lenne értelme őt egy évre kölcsönvennünk a McLarentől. Nem fogunk egy éven át fejleszteni egy versenyzőt, hogy utána már ellenünk szálljon harcba.” – fűzte hozzá Vasseur.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!