f1

2016.05.12. 16:48

Wehrleinnek hiányoznak a DTM-es csaták

A széria korábbi bajnoka hiányolja a DTM-ben megszokott izgalmas küzdelmeket.

Kovács Noémi

Fotó: Damler AG

A Manor istálló versenyzője 2013-ban és 2014-ben is fél-fél szezont teljesített a Német Túraautó Bajnokságban, első teljes szezonjára 2015-ben került sor a DTM-ben. Wehrleinnek rögtön sikerült felhívnia magára a figyelmet, hiszen 20 évesen egyből elhódította a széria bajnoki címét. Ezt követően idén debütált a Forma-1-ben a sereghajtó Manor istállóval, így jelenleg nem sok alkalma nyílik olyan minőségi csatákra, amikhez a DTM-ben hozzászokott.

„A DTM-ben nagyon klasszak a csaták, főként a kerék a kerék elleni küzdelmek, amikor van némi kontakt is, de a Forma-1-ben ezt sajnos nem lehet megtenni. Emellett a DTM-ben a mezőny hátsó felében is sok a móka, ami nagyszerű.” – kezdte a német versenyző, majd egyúttal Esteban Oconnak is adott néhány tanácsot.

„Idén ő is hasonló szituációban van, mint amilyenben én találtam magamat, amikor csatlakoztam a DTM mezőnyéhez. Elsőként a szériához és az autóhoz kell alkalmazkodni, de nincsenek komoly problémák a váltással. Mindannyian gyorsan vezetjük az autókat, ami kissé megbonyolítja a helyzetet, az az utolsó tizedmásodperc megtalálása, ami igazán trükkös tud lenni, mert kell hozzá némi tapasztalat a beállításoknál. Ami a versenyzőket illeti, a DTM semmivel sem rosszabb a Forma-1-nél. A top versenyzők mindkét mezőnyben extrém gyorsak és nagyon kemény munka megverni őket. Mindegyikük specialista a maga területén.” – tette hozzá Wehrlein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!