f1

2016.06.03. 14:05

A Red Bull-duó izgatottan várja Bakut

Daniel Ricciardo és Max Verstappen egyaránt izgatottan várják az Európai Nagydíjat; az ausztrált Baku Budapestre emlékezteti.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Dan Vojtech/Getty Images/Red Bull Content Pool

Azerbajdzsán fővárosa, Baku a június 17-19-i hétvégén, közvetlenül Kanada után rendezi meg első F1-es versenyét egy hatkilométeres és húszkanyaros pályán, amely körbeöleli az Azadliq teret és az Óvárost is.

„Alig várom, hogy idelátogassunk” – kommentálta Ricciardo. „Új pálya, így mindenkinek kihívás lesz, az pedig, hogy utcai, szerintem nagyon menő. Biztos vagyok benne, hogy a város maga is remek szórakozás lesz – láttam már róla pár képet, és tetszik, kissé Budapestre emlékeztet. Majd kiderül, de már nagyon várom.”

Verstappen édesapja, Jos, már versenyzett az azeri fővárosban egy GT-eseményen.

„Az apukám 2012-ben versenyzett itt” – mondta Max. „Megnéztem azokat a futamokat online, és az akkori pálya egy része hasonló, mint a mienk. Nagyon tetszett neki a város, azt mondta, megéri meglátogatni, így egyértelműen várom már. Utcai pályához képest elég hosszú egyenes van benne, ami a szárnybeállításoknál fejtörést okozhat; egy utcai pályán minél több leszorítóerőt akarsz, egy ilyen hosszú egyenes mellett azonban muszáj lesz kompromisszumokra törekedni. A nulláról kezdünk majd, és mindig élvezetes új országokat és pályákat felfedezni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!