f1

2016.06.11. 19:55

Hamilton szoros csatára számít

Lewis Hamilton örömmel csatázna a Ferrarival Kanadában, Nico Rosberg pedig nem misztifikálja túl Q3-as hibáját.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Hamilton szoros küzdelemben győzte le Rosberget és Sebastian Vettelt: a brit előnye két riválisához képest 0.062 és 0.178 mp volt. Egy a montréalihoz hasonló erőpályán ez remek teljesítmény volt a Ferraritól, akik új turbóval érkeztek erre a hétvégére.

„A Ferrari egyértelműen sokat javult a fejlesztéseknek köszönhetően” – kommentálta a helyzetet Hamilton. „Ez egy jó pálya a végsebesség tesztelésére; izgatottan várjuk a csatát. A versenyszimulációjuk is erősnek tűnt – hogy erősebbek-e, mint mi, majd a versenyen kiderül.”

Hamilton legjobb Q3-as köre nem volt tökéletes, ám beismerte, csak a pole ténye számít.

„Őszintén szólva nem érdekes, mennyivel vagy előrébb, amíg te vagy legelöl” – mondta a brit világbajnok. „A szabadedzések alatt sokkal nagyobb előnyöm volt, míg az időmérőn nem volt meg ez a tempóm, de még így is elég volt a pole-hoz. Azonban maradt benne idő, egyértelműen. Érdekes futam lesz, az biztos, ahogy az is, hogy innen a legjobb indulni minden esetben.”

Rosberg hibázott a második körén, amelynek köszönhetően azonnal ugrott a pole reménye, de gyorsan megjegyezte, még így sem zárja ki a győzelmet.

„Reméltem, hogy nem láttátok!” – viccelődött a német az első kanyaros elfékezésén. „Az első köröm a Q3-ban elég jó volt; nem elég, hogy megverjem Lewist, de ennek ellenére is jó volt. A következőben pedig megpróbáltam elővarázsolni valamit, de nem jött össze, ez van. A csapat szempontjából remek eredmény, hiszen mutatja, hogy a mienk a leggyorsabb autó, még ezen a különleges pályán is.”

A futam idejére esőt jósolnak a békák, Rosberg pedig kapva kapna az alkalmon – „az időjárás-előrejelzés össze-vissza ugrál, minden lehetséges”, fűzte hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!