f1

2016.06.16. 11:41

Lindsey Vonnból autóversenyző lesz?

A Red Bull Ringen már belekóstot, versenyautóba pattant a sízőnő.

Tajthi Andrea

Fotók: Samo Vidic/Red Bull Content Pool

Mint az kiderült, az alpesi sízés koronázatlan királynője, Lindsey Vonn odáig van a motorsportért. Ki is próbálta az autózást a Red Bull Ringen, egy Formula Renault 2.0-s, és egy Formula Renault 3.5-ös autóval körözhetett az osztrák pályán.

"Elképesztően jó votl versenyautót vezetni. Február óta nem tapasztaltam sebességet, szóval nagyon élveztem. (Lindsey februárban sípcsonttörést szenvedett - a szek.) A Red Bull Ring Ausztria legcsodálatosabb játszótere. " - mondta Lindsey, aki párhuzamot vél felfedezni a Forma-1 és a sísport között. "Mindkét sport esetében fontos a jó időzítés. Mikor gyorsítsak, mikor lassítsak, mi az ideális pályaív. "


De vajon tervezi-e Lindsey, hogy Luc Alphand nyomdokaiba lépjen, aki síző karrierje után (1996/97-es világkupa győztes) motorsportra váltott és 2006-ban meg is nyerte a Dakar Rally-t?

"2019 után sem áll meg az élet. (2019-ig tervezi folytatni karrierjét. - a szerk.) Így talán ez (az autósport) is egy lehetőség." - mosolyog Lindsey.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!