f1

2016.06.17. 11:24

Lorenzo meghajtaná Hamilton autóját

F1-es autót akar vezetni a MotoGP regnáló bajnoka

Motorsport Csatorna

Fotó: Daimler AG

Az F1-es Mercedes csapatban és a MotoGP-s Yamahában egy dolog biztosan közös, mégpedig az egyik szponoruk, a Monster Energy. Jorge Lorenzo pedig kihasználja a Monster nyújtotta lehetőségeket, és kipróbálná az F1-et.

"Lehetőségeket keresünk, és jó lenne, ha találnánk valamit a Monsterrel közösen." - nyilatkozták a Yamahától a Motorsport.com-nak. "Jorge szeretne F1-es autót tesztelni, de még nem tudjuk, hogy fog-e, mert feltételekhez van kötve."

Az esetleges akadályokat a biztonság kérdésköre, illetve az időbeosztás jelenti főleg. Lorenzo valószínűleg a szezon végéig a bajnoki címért fog küzdeni MotoGP-ben, addig pedig nem valószínű, hogy a Yamaha elengedné őt.

Ha a Monster, a Yamaha és a Mercedes megállapodnak, akkor találniuk kell majd egy helyszínt a tesztre. Ha nem kerül sor Lorenzo kívánságára, más alternatívát kell keresnie. 2014-ben például indult az Abu Dhabi 12 órás versenyen egy Ferrarival, Monster színekben.

Lorenzo azonban nagyon elszánta magát, hogy vezesse Hamiltonék autóját, és tudja, hogy erre jobb esély lenne még az év vége előtt. Januártól már Ducati versenyző lesz, és arra, hogy a Philip Morris (a Marlboro anyavállalata) felajánlja neki, hogy F1-es Ferrarit vezessen, kicsi az esély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!