f1

2016.06.22. 10:05

Meglepetésfejlesztés a Ferrarinál

Maurizio Arrivabene elejtett néhány megjegyzést, miszerint a következő futamokon „meglepetésfejlesztések” kerülhetnek fel a Ferrari SF16-H-ra.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Tóth Zsombor

Habár a maranellói istálló még nem nyert futamot idén, Arrivabene bízik a Ferrari idei masinájában rejlő potenciálban, amelyet kihasználva Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen akár le is vadászhatja a Mercedeseket. Amikor a fejlesztésekről kérdezgették, a Ferrari csapatfőnöke célozgatot néhány, a közeljövőben bemutatásra kerülő elemre.

„Pontos dátumot nem mondhatok, de annyit elárulok, hogy a mérnökök nem alszanak” – nyilatkozta Arrivabene. „Néhány meglepetés van a láthatáron; a tervezőmérnökök alszanak a legkevesebbet.”

Arrivabene abbéli hite, hogy a Ferrari még mindig megnyerheti a bajnoki címet, abból a meggyőződéséből fakad, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg a szezon során sok pontot fog egymástól elrabolni. Ez különösen Vettelnek kedvezhet, akinek lényegesen könnyebb dolga van így, mint ha csak egyetlen Mercedes-pilótával kellene harcolnia.

„Ez nem csak a győzelmek felhalmozásán múlik” – fűzte hozzá Arrivabene. „Az is fontos, hogyan és mekkora nyomást helyezel az előtted lévőkre. Figyelembe kell vennünk, hogy Rosberg és Hamilton egymás ellen is küzdenek, pontokat vesznek el egymástól; enélkül nagyon nehéz feladat előtt állnánk. Hosszú a szezon, és nekünk már volt egy pár szerencsétlen napunk, míg nekik mindössze egyetlen ilyen volt. Azonban ha ez egyszer bekövetkezik, akkor nagyon könnyű feljebb kúszni a ponttáblázaton. Hinnünk kell benne és pozitívnak kell maradnunk. Kanadában nem voltunk messze a Mercedestől; Bakuban úgy festett, rossz passzban vagyunk, de végül csak szereztünk egy dobogót. Számomra nem lenne probléma, ha egy győzelemmel hódítanánk el a bajnoki címet, mint anno Keke Rosberg.”

Ebből következően Hamilton akár a Ferrari szövetségesévé is előléphet.

„Miért ne?” – válaszolta a felvetésre Arrivabene. „A legjobb az lenne, ha az elején a szövetségesünk lenne, majd később fő riválissá válna. Még 13 futam hátra van, nagyon hosszú még az idény.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!