f1

2016.06.16. 05:41

Ricciardo: Helyre kell tennünk néhány dolgot

Kanada újabb frusztráló versenyhétvége volt az ausztrál pilóta számára.

Kovács Noémi

Fotó: Tóth Zsombor

Daniel Ricciardo hetedikként végzett a montreáli versenyhétvégén, míg csapattársa, Max Verstappen a negyedik helyre hozta be a Red Bull versenygépét. Az ausztrál pilóta mellett Verstappen még a rajtot követően ment el, amikor Rosberg elé kecmergett vissza a pályára.

„A vasárnap nem sikerült túl jól. Mostanában a szombatok még rendben vannak, a vasárnapok már kevésbé. A rajtot követően nem volt túl rossz a helyzet, de utána Rosberg elém tért vissza a Mercedesszel, így egy pozíciót vesztettem Maxszel szemben. Az első etapban elég jó tempóm volt az ultra lágy abroncsokon, és összességében egész jól kezeltük ezeket a gumikat.” – kezdte az ausztrál pilóta.

„A rádióban mondtam is, hogy üres térben még gyorsabbak is lehetnénk. Máskülönben mindig, amikor valaki mögött autóztunk, az abroncsok már nem működtek és még a hosszú DRS-zónában sem sikerült elég közel kerülnünk az előzéshez. A futam nagyobb részét más autók mögött töltöttük és nem tudtuk túl jól kezelni az abroncsokat a forgalomban.” – folytatta a Red Bull versenyzője.

„Voltak hibák az én részemről is és a csapat oldaláéról is. Nem volt hibamentes a versenyünk. A 13-as kanyarba érve blokkolt a fék, így a második garnitúra abroncs is sérült, majd a boxkiállás során is volt némi baki. Jobban össze kell tennünk a vasárnapokat, ki kell küszöbölnünk a hibákat.” – tette hozzá Ricciardo.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!