f1

2016.06.15. 08:34

Sainz szerint Baku nagyon hasonlít Makaóhoz

A Toro Rosso pilótája, Carlos Sainz Jr. elmondása szerint a bakui pálya, ami otthont ad ezen a hétvégén a Forma-1 Európai Nagydíjának, kialakítását tekintve nagyon hasonlít Makaóhoz.

Kmett Fanni

Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Forma-1 mezőnye először látogat el Azerbajdzsán fővárosába, ahol a 6 kilométer hosszú pálya, akár csak Monacoban a város utcáin megy végig. Carlos Sainz-ot a bakui pálya elrendezése a Forma-3tekintélyes makaói pályájára emlékezteti, ahol a spanyol 2011 és 2012-ben versenyzett.

„Az ötödik kanyartól kezdve, nagyon izgalmas a pálya.”  - nyilatkozta a spanyol versenyző.„Sok minden miatt emlékeztet Makaóra.  A 7-estől a 12-es kanyarig nagyon hasonlóak a szűk részek, míg a hosszú egyenes a 16-os kanyar végén az 1-ig is megegyezik.”

„A végsebesség itt Bakuban lehet a legnagyobb az egész szezonban, a 16-os kanyar végétől az első kanyarig.”

„Úgy gondolom, hogy a fékezés része a 15-ös kanyarban elég trükkös lesz. Legalábbis szimulátorban az volt.”

„Remélem, hogy ugyanolyan szép lesz, mint Makaó, amit mindig is a legikonikusabb pályának tartottam. Jót fog tenni az F1-nek, ha egy ahhoz hasonló pályán versenyzünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!