f1

2016.07.11. 16:49

Jackie Stewart szerint Lewis Hamilton újra világbajnok lesz

Hamilton silverstonei sikere és Rosberg büntetése után, Jackie Stewart biztos benne a brit idén újra világbajnok lesz.

Hegedűs Dávid

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Lewis Hamiltonnak sikerült megszereznie pályafutása 47. nagydíjgyőzelmét:” Szeretlek mindannyiótokat, nélkületek senki lennék!” 130 000 nézőnek üzente, akik később a riválisát Rosberget kíméletlenül kifütyülték.

Egy héttel korábban Spielbergben még Hamiltonnak szólt a fütty.

A pályán ekkor csönd lett, mikor Rosberg ezt nyilatkozta: „Lewis egyszerűen jobb volt”

„Most már elég Charlie, menjünk” szóllt a rádióba az ötödik körben Hamilton – Charlie Whitingra, a versenyigazgatóra célzott.

Az első hat kört (akárcsak Monacóban) a biztonsági autó mögött tette meg a mezőny. Ezután kezdődött a verseny, Hamilton rögtön az indítás után erődemonstrációt tartott, uralta az egész versenyt.

Az első négy verseny után Rosberg 43 ponttal vezetett Hamilton előtt, miután az elmúlt öt futamból négyet megnyert a brit, már csak 1 pont a hátránya. A hátralévő 11 futamra minden nyitottá vált. A skót legenda, Jackie Stewart szerint viszont egyértelmű a bajnok kiléte: „Lewis újra bajnok lesz. Ehhez nem fér kétség, ő a leggyorsabb és a legjobb pilóta jelenleg.”

Négy domináns Red Bull, és három domináns Mercedes év után Stewart reméli, hogy jövőre fordulópont lesz.: ”Nem értem, hogy a Ferrari két kiváló pilótával, miért nem tud jól szerepelni. Még mindig az olaszoknak van a legtöbb pénzük, már csak egy szuper autó kellene nekik.

Stewart, aki 50 éve már világszerte nagykövete a Rolexnek és a Fordnak, a Blicknek még Verstappenről is beszélt:” Ahogy ez a 18 éves fiú megelőzte Rosberget, az világszínvonalú volt. Már most tudom, hogy egyszer világbajnok lesz.”

A Red Bullnál Ricciardo egyre nagyobb nyomás alatt van, hiszen a negyedik helyen 18 másodperces hátrányban ért célba, mint a holland.

Az egyetlen izgalom: A Mercedesnek és Rosbergnek az FIA-val volt egy megbeszélése egy vitatott rádióüzenet miatt. Rosberg váltója 7. fokozatban ragadt, majd rádión keresztül mondták neki, hogy mit tegyen. Este végül 10 másodperces büntetést kapott, amivel elvesztette a második helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!