f1

2016.07.04. 11:16

Wehrlein: Nagyon fontos pontot szerzett a Manor

A német pilóta a hektikus verseny ellenére bezsebelt egy pontot az istállója számára.

Kovács Noémi

Fotó: Varga András

Bár Wehrlein már az időmérőn is nagyot alakított, hiszen a 12. helyről vághatott neki a futamnak, a versenyen még szombati teljesítményét is sikerült felülmúlnia: a Mercedes protezsáltja az utolsó pontszerző helyet csípte meg csapata számára, amivel sikerült megelőzniük a Saubert a konstruktőri tabellán.

„A körülményeket tekintve, ez remek érzés. A verseny közepén még úgy gondoltam, hogy ennek már annyi, mert annyira szerencsétlenül jött ki a biztonsági autós fázis, ezért hittem, hogy számomra már vége van a versenynek. De tovább nyomtam és igyekeztem megfelelően kezelni az abroncsokat, mert nem akartam még egy kiállást közbeiktatni. A végén pedig Bottasszal és Gutierezzel harcoltam.” – kezdte a visszaemlékezést a korábbi DTM bajnok.

„A leintés után pedig a tizedik helyre rangsorolva láttam a nevemet, mert azt gondoltam, hogy Pereznek kellene ott lennie, mert engem leköröztek. A csapatot is megkérdeztem erről, mert nem voltam biztos abban, hogy ilyen esetekben mit mondanak a szabályok. Remélem, hogy az évad során még további pontokat gyűjthetünk vagy legalább a Sauber nem fog pontot szerezni, mert tudom, hogy mekkora a különbség a jogdíjakban a 10. és 11. helyezés között, úgyhogy ez nagyon fontos dolog.” – tette hozzá Wehrlein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!