f1

2016.08.22. 10:55

A Ferrari nagyon korán átállt 2017-re

Legalábbis Toto Wolff szerint.

Horváth Dániel

Fotó Varga András

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke meg van győződve róla, hogy olasz riválisuk már hosszú ideje inkább a 2017-es autóját fejleszti. Toto ki is fejezte aggodalmát a Scuderia esetleges jövő évi versenyképessége miatt, mondván, megtörhetik a Mercedes uralmát. 

„Nem szabad leírni a Ferrarit. Mostanában nehéz időket élnek, de úgy gondolom már hosszú ideje dolgoznak a 2017-es projekten” – kezdte mondandóját Wolff, ami talán magyarázat is lehet Vettelék elmúlt versenyeken mutatott hanyatló formájára.

„Soha nem szabad alábecsülni egy ekkora szenvedéllyel és erőforrásokkal bíró csapatot” – figyelmeztetett az osztrák szakember.

„Fair sportembernek kel lennünk, és kimondani: a Forma-1 a versenyzők és csapatok közti nagyszerű csaták miatt létezik. A Ferrari egy nagyszerű márka, kiváló emberekkel. Jó móka lenne küzdeni velük a pályán.”

„Az elmúlt futamokon nem az elvárásoknak megfelelően muzsikáltak, de nem tudom a részleteket és az okokat.”

„Remek lenne a Ferrari ellen vívni. Még ha kicsit abszurd is, amit mondok: várom a pillanatot. Remélem újra erősek lesznek és jókat harcolhatunk a pályán.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!