f1

2016.08.10. 15:38

A Pirelli bahreini tesztet is szeretne a 2017-es gumiknak

„Az elmúlt években már teszteltünk Bahreinben”

Hegedűs Dávid

A Pirelli sportigazgatója Paul Hambery arra törekszik, hogy egy melegebb helyszínen is rendezhessenek gumitesztet, elmondása szerint Bahrein lenne az ideális helyszín.

Nemrégiben Hockenheimben a csapatfőnökök elmondták, hogy az autók és a gumik radikális átalakuláson fognak átesni, aminek nem örülnek, mert többet kellene tesztelni a hideg európai télben.

„Van néhány átalakított autó, amik a gumikat tesztelik, Bahrein lenne az ideális helyszín ezeknek az autóknak, ami hagyományosan meleg helyszín” nyilatkozta a Force India alkalmazottja Otmar Szafnauer.

„Mindaddig, amíg a Pirelli megosztja az összes csapattal az adatokat, addig örülünk, és a jelenlegi munkával biztos vagyok benne, hogy a szezon előtti tesztekre, már jól fognak működni a gumik az autókon.”

Paul Hambery: „A Pirellinél azt tervezzük az, hogy a téli tesztek idejére egy meleg helyre menjünk.”

„Az elmúlt években már teszteltünk Bahreinben, ami nagyon hasznos adatokat szolgáltatott a gumikról.”

„Tisztában vagyok azzal, hogy ez a csapatoknak plusz költséggel járna, de ez mit számít egy olyan sportban, ahol évi százmilliókat költenek. Bahrein egy nagy lépés lehetne számunkra a jövőt illetően.” Idézte Hamberyt a brazil UOL Grande Premio.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!