f1

2016.08.04. 11:33

A nagyfőnök szerint egyelőre nem téma Kvyat újbóli menesztése

Dr. Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója nem erősítette meg azokat a spekulációkat, miszerint a Red Bull után a Toro Rossótól is menesztik Daniil Kvyatot.

Horváth Dániel

Fotó: Charles Coates/Getty Images/Red Bull Content Pool

A 22 éves orosz nem fut túl erős szezont Red Bulltól való lefokozása óta. Az orosz médiában már szárnyra kaptak a hírek, miszerint Kvyat F1-es karrierje idén végén véget ér, helyét a jelenleg GP2-ben vitézkedő Pierre Gasly veszi át. Marko, a Red Bull „megmondóembere” viszont a német motorsport-magazin.com-nak nem erősítette meg Kvyat újbóli kirúgását:

„Csupán egy-két jó versenyre van szüksége, hogy újra régi önmaga lehessen.” „Most is magabiztos” – szegezte le az osztrák. „A múlt heti versenyen a Toro Rosso felkészületlenül vetette be új fejlesztéseit.” Ugyanez a német médium azt írja: Pascal Wehrlein jövőre eggyel feljebb lép, és a Haas-Ferrari versenyzője lesz. „Pascal a Mercedes versenyzője, szóval nem tudom mennyire lenne ez jó ötlet, mivel mi a Ferrari erőforrásait használjuk” – mondta Gunther Steiner, a Haas csapatfőnöke. „A véleményem viszont az, hogy Pascal az egyik legtehetségesebb fiatal. Csakúgy, mint Stoffel Vandoorne és Esteban Ocon.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!