f1

2016.08.08. 12:22

Helmut Marko: Rosbergben nincs meg a gyilkos ösztön, ami a világbajnoki címhez kell

Dr. Helmut Markót a világbajnoki csatáról kérdezték.

Horváth Dániel

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Lewis Hamilton saját maga gyilkos ösztönének köszönhetően lesz sorozatban harmadszor, összességében negyedszer is Forma-1-es világbajnok. Legalábbis ezt gondolja Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója. 

A szókimondó osztrák, korábbi autóversenyző szerint a kétesélyes bajnokság fő esélyese egyértelműen a jelenleg még három világbajnoki címet számláló Hamilton.Marko olyan tehetségeket hozott fel a Red Bullhoz mint Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo vagy Max Verstappen. 

„Lewisban megvan a gyilkos ösztön, ami nincs ott Rosbergnél. Az év végén ez fogja jelenteni a különbséget” – mondta Marko.

Marc Surer, korábbi F1-es versenyző is egyetért Marko véleményével: „Lewis lesz a bajnok idén is” – mondta a Sport Bildnek.

„Sokan leírták Hamiltont a szezon elején, amikor Nico nagy előnnyel vezette a bajnokságot. Nézzük csak meg hol van most Lewis Nico tökéletes versenyző, de Hamilton egy igazi harcos.”

A világbajnoki éllovas brit pilótára egy tíz rajthelyes büntetés vár még közvetlenül a nyári szünet után, mivel a szezon elején történt motorhibák miatt kénytelenek lesznek felhasználni egy újabb erőforrást. Ez a hatodik lesz Hamilton számára, a szabadon felhasználható öt helyett. Toto Wolff korábban úgy nyilatkozott, nagy valószínűség szerint Spában vagy Monzában vetik be az új motort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!