f1

2016.08.11. 11:42

Marko: Red Bull vagy Mercedes pilóta lesz a világbajnok 2017-ben

A Red Bull osztrákja szerint nem várhatók radikális változások jövőre.

Horváth Dániel

Fotó: Varga András

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint jövőre a Mercedes vagy a Red Bull versenyzői közül kerül ki az egyéni világbajnok.

Habár a Ferrari nagyon jól, hatalmas elvárásokat állítva maga elé, a Mercedes legfőbb riválisaként kezdte a szezont, a lendület megtört: már a Red Bull is előttünk van. 

„A cél idén bajnokság második helyének megtartása, illetve néhány győzelem. Jövőre már a bajnoki címért megyünk” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Az osztrák licenccel induló csapat jó úton halad, Hockenheimben például mindkét pilótájuk, Daniel Ricciardo és Max Verstappen is felállhatott a dobogóra.

Gerhard Berger, korábbi Forma-1-es versenyző szerint a Red Bull pilótapárosa tökéletes: „Talán már most, de legkésőbb jövőre biztosan a Red Bull felállása számít a legjobbnak.”

Marko egyetért honfitársával, sőt már a bajnoki címre gondol: „Motorszállítónk, a Renault most nagyon keményen dolgozik, a kasztnink pedig mindig az egyik legjobb. Nem arrogáns azt állítani, hogy a következő három évben Red Bull vagy Mercedes pilóta szerzi majd a bajnoki címet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!