f1

2016.08.18. 07:11

Nasr: A Manor legyőzése nem létfontosságú a Saubernek

A Sauber pilótája, Felipe Nasr elmondása szerint csapatának nem alapvető célja elorozni a tízedik konstruktőri helyet a Manor elől. A csapat már a következő szezonra koncentrál.

Mudra Ágnes Krisztina

Fotó: Sauber Motorsport AG

Nasr és Ericsson még nem szerzett pontot idén, így a Manor a Pascal Wehrlein által szerzett 1 ponttal megelőzi őket. A Longbow Finance átvette a Saubert, így a csapat végre fejlesztheti az idei autót. Gyorsan el is készítettek egy csomagot, amit a Belga Nagydíjra már elvisznek.

Nasr azonban elismerte, a csapat már a 2017-es idényre készül: „Ugyan viszünk fejlesztéseket Spa-ba, a legtöbben már a ’17-es autón dolgoznak. Ez azért érthető, tekintve, hogy állunk. Tudod, azért még elég sok verseny van, ahol pontokat szerezhetünk, ha működésre bírjuk az autót.”

A kérdésre, hogy mennyire kritikus a csapata számára a Manor megelőzése azt mondta: „Nem hiszem, hogy annyira jelentős lenne, de nem adom fel. A csapat se adja fel, pontot akarunk szerezni. Megteszünk minden tőlünk telhetőt.”

Nasr szerint a nyári szünetet követő két verseny jó esélyt adhat a Saubernek, hogy berobbanjon a top 10-be.

„Ott lesz Spa, Monza ha a fejlesztés működik, az jó esélyt adhat nekünk ezen a két pályán, hogy pontot szerezzünk. Habár Monzába nem kell annyi leszorító erő.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!