f1

2016.08.09. 17:36

Neweyt ismét kezdi érdekelni az F1: már dolgozik az új Red Bullon

A tervezőzseninek tetszenek az új szabályok.

Horváth Dániel

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Adrian Newey az utóbbi időben kissé háttérbe vonult, a 2017-es szabályváltoztatások miatt azonban ismét egyre intenzívebben vesz részt csapata F1-es autójának tervezésében - árulta el Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. 

Az elmúlt években a rendkívül komplex erőforrások kerültek előtérbe, háttérbe szorítva az aerodinamikát, melynek területén igazi ásznak számít az energiaitalosok brit mérnöke. 

Newey több Forma-1-en kívüli projekten dolgozott manapság, a jövőre érkező új szabályok miatt viszont egyre nagyobb energiát fektet a királykategóriába.Ne feledjük, jövőre a szélesebb gumik mellett új aerodinamikai szabályok érkeznek, valamint a kasztnin is eszközölnek néhány fontosabb változtatást.

„Adrian kicsit kivonta magát idei autónk fejlesztéséből. Az RB12-n körülbelül 20% a befolyása. Ez azt bizonyítja, hogy mennyire jó a mérnöki gárdánk” – mondta Horner a német Auto Motor und Sportnak.

„Az új szabályok miatt viszont Adrian ismét teljesen motivált. A jövő évi autóra már 50%-os figyelmet fordít.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!