f1

2016.08.11. 17:39

Sennát a családi tiltás ellenére is érdekli az IndyCar!

Az oválpályás versenyeket persze azért kihagyná

Vámosi Péter

fotó: FIA Formula E

A facebookon biztosított lehetőséget Ayrton Senna unokaöccse arra, hogy kérdezhessék a jövőjéről, ahol szóra jött a WEC, az IMSA, és a kétségei a Formula E-s programjával kapcsolatban.

Ayrton 1992-ben tesztelt a Penske csapattal, és akkor ezt mondta: "Sokszor gondolkodom az IndyCaron, ez egy olyan széria, ahol szívesen versenyeznék, de oválon nem indulnék, mert egyszerűen túl kockázatos. Ez nem valami személyes dolog, hanem a családomnak is egy nagyon fontos valami. Nem tehetem ki a családomat annak a stresszhatásnak, hogy egy nagyobb ütközésben megsérülök, vagy meghalhatok. Azt hiszem mondhatom azt, hogy van egy olyan egyezségünk, hogy nem fogok ilyen helyen versenyezni. Amennyiben azonban kapnék egy olyan ajánlatot, amelyik csak utcai pályákra szól, azt rögtön elfogadnám."

Bruno Sennának azonban más problémái vannak jelenleg. A Mahindrától kikerült, és nem valószínű az sem, hogy lefogadhatja a Jaguar ajánlatát a McLarenes kötődése miatt. Ráadásul a volt Forma-1-es versenyzőt az a Chris Goodwin menedzseli, aki a McLaren Automotivenél is aktív szerepet vállal. Bruno így fogalmaz a helyzetét tekintve: "Jelenleg ez egy lehetetlen küldetés, mert nemcsak a McLaren GT-vel versenyzek, hanem gyári pilótája vagyok a McLaren Automotivenek, és sok programjukban részt veszek. Ott vagyok az autóbemutatókon, a McLaren a családom, örömmel fogadtak engem, és a jövőben is velük tervezek maradni."

A Formula E-s jövőjével kapcsolatban így fogalmaz: "Még semmit sem tudunk, ennek ellenére nyugodt vagyok. Mindenképp jó programom lesz jövőre. Remélem folytathatom a Formula E-t is, de ha a következő szezonban nem is indulok, akkor semmi nem állíthat meg, hogy egy évvel később visszatérjek. Jelenleg azonban várjuk inkább meg azt, hogy mi lesz."

Ami kicsit meglepő volt, hogy Sennát akár láthatjuk is a megújuló IMSA WeatherTech SportsCar bajnokságán, miközben a WEC felé is elkötelezett: "Épp rendezem a dolgaimat a McLarennel a jövő évi versenyzéseimet illetően, többet akarok velük versenyezni. Idén eddig csak a spa-i 24 óráson vezettem. A terv az, hogy folytatnám a WEC-et is, sőt Amerikában is kipróbálnám magam prototípus autókkal. Várjuk ki, hogy mi lesz a Formula E-s dolog vége..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!