f1

2016.09.14. 08:02

Barrichello szerint Button 2018-ban megerősödve térhet vissza a Forma-1-be

Massa visszavonulása ugyanakkor sokkolta

Vámosi Péter

Fotó: McLaren

2009-ben Rubens Barrichello volt Jenson Button csapattársa,a amikor a brit világbajnok lett, és azt gondolja, hogy egykori kollégájának még jót is tesz, ha kihagyja a 2017-es évet.

Button a McLarennél marad tartalék pilóta szerepkörben, illetve a cég nagyköveteként is dolgozik majd. Ezzel a lépéssel megnyílik az út Stoffel Vandoorne előtt, aki viszont bemutatkozhat a Forma-1-ben immáron teljes értékű szereplőként. Ugyanakkor a McLarennek opciója van arra, hogy a brit világbajnok visszatérhessen versenyzőjükként 2018-ra.

A motorsport.com-nak árulta el gondolatait Barrichello: "Azt hiszem, erről ő is tudna mit mondani. Ha hosszú ideje vagy a Forma-1-ben, nagyon limitáltak a lehetőségeid a mindennapi életben, mert mindig valami dolgod van. Foglalkoznod kell a családoddal, a szponzori szerződéseknek kell eleget tenned, el kell menned a gyárba, szimulátoron kell hogy gyakorolj, stb. Button hamarosan eléri a 300. versenyét, és semmi kétségem nincs afelől, hogy mentálisan ebbe már belefáradt. Egy év szünet jót tehet neki, és így, hogy még esélye is van akár visszatérni, még erősebben is jöhet vissza ebbe a körforgásba."

A brazil persze elmondta a véleményét, honfitársa, Felipe Massa visszavonulásáról is. "Massa visszavonulásának a híre meglepett, nem ilyen hírekre vártam. Szerintem még nem volt itt ennek az ideje, de csak a versenyző döntheti el azt, hogy mikor van itt ideje annak hogy lelépjen, és csináljon valami mást. Ahogy írtam is a közösségi oldalaimon: "A boldogság mindennél többet ér az életben." - tehát ő is erre vágyik, hogy boldogabb legyen. Én boldogabb vagyok, mint amikor a Forma-1-ben voltam."

Rubinho jelenleg a brazil stock car bajnokságban versenyez, és azt gondolja, hogy Massa is kiköthet akár ebben a sorozatban. "Felipe Massát mindenképp örömmel várnák itt Brazíliában, legyen bármilyen szituációban is épp. Elveszíthetsz egy versenyzőt azért mert a Forma-1-ben versenyez, de biztosan számolhatunk vele valahol a valamilyen motorsport szériában. Azt látom, hogy az ő nevét nálunk nem emlegetik jövőre, de a jövőben akár még ez is megtörténhet." - zárta gondolatait Barrichello.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!