f1

2016.09.05. 11:45

Gasly már beültette volna magát a Toro Rossoba, Marko cáfol

Kissé félrement a kommunikáció a Red Bull háza táján

Vámosi Péter

Fotó: Alex Caparros/Getty Images/Red Bull Content Pool

Az energiaitalosok motorsport tanácsadója Helmut Marko szétoszlatta azon pletykákat, mely szerint Pierre Gasly válthatná a Toro Rossoban Daniil Kvyatot, akár már a következő szingapúri Nagydíjtól kezdve.

Gasly megjelent egyszer csak a spanyol Movistar csatornán az Olasz Nagydíj rajtja előtt, és azt állította, hogy a Renault egyik képviselője azt mondta neki, hogy Szingapúrban már élesben is bevetnék őt a Forma-1-ben. Amikor erről kérdezték, hogy mit beszélgetett a francia márka illetékesével, Gasly így válaszolt: "Húsz perce azt mondták nekem, "Igen, te fogsz versenyezni Szingapúrban." Igen? Remélem, hogy ez igaz. Persze előtte beszélnem kellene Helmuttal."

Nos, erre azonnal sor is került a verseny után, ahol kiderült hogy Marko szerint szó sem volt arról, hogy lecserélnék az orosz versenyzőjüket a következő versenyen már, sőt ez ebben a szezonban már biztos nem történik meg. Ennek hangot is adott Marko: "Kvyat egyértelműen versenyezni fog Szingapúrban a Toro Rossoval. És a szezon hátralévő részében is. Utána kell hogy járjak ennek a dolognak, mert erről most hallottam először. Nem hinném, hogy Gasly ilyen buta kijelentéseket tenne."

Azért biztos ami biztos alapon rákérdeztek nála, hogy esetlegesen nem-e egy pénteki szabadedzésről lenne szó, de a szakember határozottan cáfolja ezt is: "Mi döntjük el azt, hogy ki ülhet az autónkba, és ki nem, még pénteken is. A szimulátorban lesz ő pénteken, de az autóban nem."

Nem sokkal később az eset után Gasly ezt twittelte:

Better to make it clear now, never said I would replace Daniil in Singapore, just said that I hope to get my opportunity in F1 asap. " target="_blank"">#rumour

Azaz: "Jobb még most tisztázni azt, hogy sosem állítottam, hogy én váltom Daniilt Szingapúrban, csak annyit, hogy remélem, hogy mielőbb én is lehetőséget kapok a Forma-1-ben."

Gasly jelenleg vezeti a GP2 bajnokságát, és ha a további versenyei is ilyen jól sikerülnek, valóban egy lépéssel közelebb érezheti magát a királykategóriához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!