f1

2016.09.09. 15:30

Verstappen már a Forma-1 legnépszerűbb pilótája, világszerte

A Red Bull tanácsadója Helmut Marko a Forma-1 miden idök legfiatalabb pilótáját, Max Verstappent tartja a legnépszerűbbnek a jelenlegi mezőnyből.

Hegedűs Dávid

Fotó:  Charles Coates/Getty Images/Red Bull Content Pool

Verstappen hatalmas népszerűsége hazájában, Hollandiában köztudott, de Marko már egy szinttel feljebb gondolkodik, szerinte a 18 éves pilóta világszerte kedvelt.

„Mostanában hiányoznak az erős személyiségek.” - mondta Marko az F1.com-nak.

„Vannak olyan pilóták, akik bármiről képesek panaszkodni, főleg Maxról.”

„Itt van valaki, aki nagyon erős személyiségű, és mindig tudja, hogy mit akar – és ő nem szégyenlős, hanem ha lehet, megpróbálja a dolgokat, igyekszik sikeres lenni.”

„A szurkolók reakcióján látszik, hogy ez előny, azt mondhatom, hogy valószínűleg már ő a legnépszerűbb pilóta világszerte.”

Legutóbbi kritikák egyáltalán nem indokoltak

Verstappen a viták kereszttüzében találta magát, a Spa-i vezetése miatt, amikor is a Ferrari duója, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel elégedetlenek voltak az agresszív vezetése miatt.

Marko eközben nem látott problémát Verstappen vezetésében, azzal indokolva, hogy azt csinálta, amit kellett.

A legutóbbi kritikákkal kapcsolatos kérdésre azt válaszolt.” Semmi indokolta őket, Max egy más kaliberű pilóta.”

„Megvannak a vonásai, ahhoz, hogy világbajnok legyen, és ő csak azt teszi, ami ahhoz kell. Nyilvánvalóan sokakat meglep néhány manővere, többek között az előzései, védekezései.”

„Ha szabálytalan lett volna, akkor megbüntették volna a versenybírók.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!