f1

2016.10.14. 17:46

Sokat vár a Honda Vandoorne-tól

A Honda vezetője, Yusuke Hasegawa optimista a jövő évvel kapcsolatban, és reméli, az újonc Vandoorne idei tapasztalatai további segítséget jelentenek majd.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

Vandoorne jelenleg a McLaren tartalékpilótája, jövőre azonban már teljes szezont fut a Forma-1-ben Jenson Button helyén.

Miután tavaly megnyerte a GP2 bajnoki címét, idén a japán Super Formulában versenyez, méghozzá egy Honda motoros Dandelionnal. Hasegawa épp ezért reméli, hogy a jövőre debütáló Vandoorne idei évben szerzett tapasztalatait jövőre ki tudják használni.

„Megismerkedett a japán kultúrával is, megtudta, milyen kommunikálni a japán emberekkel. Ez mind nagy előny lesz számára jövőre.” – fogalmazott a Honda főnök. „Nagyon jó versenyző, nagyon okos, és mindig nyugodt. Különösen Bahreinben. Meglepődtem, mennyire hamar tudott alkalmazkodni az új autóhoz. Habár télen már csatlakozott hozzánk pár teszten, ha jól tudom ott vezette először az idei
autót, és nagyszerű munkát végzett.”

„Természetesen egy nagyon jó versenyző, ezek mellett viszont rendkívül nyugodt és stabil.”

Vandoorne jelenleg hatodik a Super Formula idei bajnokságában, melyből már csak a szezonzáró van hátra, Suzukában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!