f1

2016.10.13. 16:06

Vandoorne: Természetesen le szeretném győzni Alonsót

„Mindenki tudja, hogy mennyire jó versenyző Alonso.”

Horváth Dániel

Fotó: McLaren

Stoffel Vandoorne már nagyon várja a 2017-es szezont, amikor Fernando Alonso csapattársaként a McLaren Honda versenyzője lesz.

A GP2 tavalyi bajnokának egy F1-es világbajnokot, Jenson Buttont kell helyettesítenie. Vandoorne egyébként már idén bemutatkozott a Forma-1-ben: Bahreinben a sérült Alonsót helyére kellett beugrania. A fiatal belga nem rettent vissza a hirtelen jött lehetőségtől: megszerezte a McLaren 2016-os első világbajnoki pontját, ráadásul megverte Jenson Buttont.

„Szerintem előnyömre válhat, hogy Alonso mellett versenyezhetek. Mindenki ismeri Fernando kvalitásait. Egy kétszeres világbajnok, akiről úgy hírlik, hogy őt az egyik legnehezebb legyőzni.”

„Természetesen mindketten megpróbálunk majd egymás előtt végezni. Ez teljesen normális, hiszen versenyzők vagyunk. Mindezek mellett segítenünk kell a csapatot. Jelenleg is nagy a fejlődés, jövőre remélhetőleg egy újabb nagy lépést teszünk meg a mezőny eleje felé.”

Vandoorne saját bevallása szerint már kicsit türelmetlen 2017-et illetően: „Igen, egy kicsit az vagyok. A másik oldalról viszont ez egy jó lehetőség, hiszen mindent tökéletesen előkészíthetek a jövő érvre. Elég korán megtudtam a döntést, és rögtön sok kérdésem volt a csapat felé. Mostanság is elég sok dolog megfogalmazódik bennem, amivel kapcsolatban beszélek a menedzsmenttel és a mérnökökkel.”

„Számomra jó dolog, hogy hétvégenként a csapattal lehetek, mert ez kényelmessé teszi a helyzetet. Amikor kérdésem van odasétálok, és beszélek róluk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!