f1

2016.10.21. 12:40

Vasseur: Hülkenberg igazi vezető

Hülkenberg vezetésével juthat előrébb a Renault?

Tajthi Andrea

Fotó: Force India F1 Team

A Renault főnöke, Frederic Vasseur "igazi vezetőnek" titulálta Nico Hülkenberget. Úgy véli, a német versenyző kellően motiválni tudja majd a francia csapatot jövőre, hiszen Hülkenberg 2017-ben a Renault-nál folytatja karrierjét.

"Nico azon versenyzők egyike, akik nyomot hagytak a sportban, különösen GP2-es bajnoki címével, melyet első (és egyetlen) ott töltött szezonjában meg is szerzett." - mondta Vasseur. "Ez mindössze három versenyzőnek sikerült eddig: Niconak (Hülkenberg), Nico Rosbergnek és Lewis Hamiltonnak. Minden szériában sikeres volt karrierje során, beleértve Le Mans-t is."

"Ő egy igazi vezető egyéniség és képes motiválni egy csapatot. Nagyon sok tapasztalattal bír és nagyon gyors, ez pedig nagyon fontos a mi fejlősédünk ezen szakaszában. Technikai szempontból egy tapasztalt és lelkiismeretes versenyző értékes visszajelzéseket tud nekünk adni."

"Ez lehetővé teszi, hogy a csapatmunka gyors és hatékony legyen. Nagyön örülünk neki, hogy magunk között tudhatjuk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!