f1

2016.11.09. 12:11

A Sauber már nem függ Ericsson és Nasr pénzétől

Szabadon eligazolhatnak a versenyzők, a Sauber anyagilag stabil

Tajthi Andrea

Fotó: Sauber Motorsport AG

A Sauebr csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn nem tart különösebben Felipe Nasr és Marcus Ericsson és szponzoraik esetleges elvesztésétől, mivel állítása szerint a Sauber most erősebb anyagilag, mint korábban volt, köszönhetően az új befektetőknek.

"Nem izgulunk, nincs már semmi, ami megkérdőjelezheti a csapat lézetését." - mondta Kaltenborn a Motorsport.com-nak. "Nem függünk már semmitől úgy, mint korábban."

"De ha egy versenyző, aki jó versenyző, partnerrel érkezik egy csapathoz, nem hiszem, hogy bármelyik csapat elutasítaná. Ez ideális, jó a csapatnak, és a jó a versenyzőnek is. Nekünk is vannak lehetőségeink, ezeket kiértékeljük. A két versenyzőnk, Marcus és Felipe is köztük van, de nincs prioritás a jelentkezők között."

Kaltenborn azt is elmondta, nincs komoly elközeleződés a csapat és Ericsson szponorai között, így ha a svéd távozni akarna, zöld utat kap.

"Még nem jelentettük be versenyzőinket. Az ember feltérképezi a változásokat a piacon, és ahogy mondtam, különféle lehetőségeink lehetnek." - mondta Kaltenborn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!