f1

2016.11.13. 10:23

Grosjean tökre megérti, hogy Magnussen elhagyta a Renault istállót

Ő egy éve hasonló okokból hagyta el az akkor még Lotus néven ismert csapatot

Vámosi Péter

Fotó: Renault Sport

Romain Grosjean egyetért új leendő csapattársa döntésével, melynek eredményeként Kevin Magnussen elhagyta a Renault csapatot, és csatlakozott a HAAS-hoz. Egy éve a francia pilóta ugyanezen döntést hozta meg, és elhagyta a Lotust, amely nem sokkal később gyári Renault alakulat lett.

2017-ben így mindketten már az új amerikai csapatnál versenyeznek majd, amelyik a második teljes szezonját kezdi majd meg. A brazil verseny hétvégéjén a Renaultnál maradt Jolyon Palmer kifejezte értetlenségét Magnussen döntése kapcsán, mert szerinte még egy éves szerződtetés is egy gyári csapatnál többet ér, mint egy több éves, egy olyan kisebb csapatnál, mint a HAAS.

Interlagosban persze Grosjeant is megkérdezték Magnussen érkezéséről, mire ezt válaszolta: "Igen, teljesen megértem. Szerintem teljes mértékben megindokolta, hogy miért hagyta el a csapatát, és hogy miért nem érzi ott jól magát. Én annyit mondhatok csak, hogy a HAAS-nál jó a hangulat, és előremutató. Igaz, hogy a HAAS-nak kevesebb forrása van mint a Renaultnak, de jobb eredményeket értünk el, és remélem, hogy ez a jövőben is így lesz."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!