f1

2016.11.05. 12:12

Már most 80 millió dollárba került Stroll debütálása

Édesapja szimulátort is vett a Williams számára, de Bottas és Massa nem használhatták

Tajthi Andrea

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Lance Stroll milliárdos édesapja nem kevesebb, mint 80 millió dollárt költött arra, hogy segítsen fiának F1-es ülést szerezni.
Ezt állítja a német Auto Motor und Sport, miután a Williams bejelentette, hogy Valtteri Bottas csapattársa jövőre Lance Stroll lesz.

Mindezek ellenére a Williams állítja, hogy Stroll nem pénzzel, hanem a tehetségével érdemelte ki a lehetőséget.

"Mindenkinek megvan a maga véleménye, ezen nem tudok változtatni.." - mondta Stroll a Times-nak. "Pénzes hátterem van, ezt nem tagadom. De úgy hiszem, hogy a lehetőséget a junior bajnokságok megnyerésével érdemeltem ki."

Azonban az Auto Motor und Sport szerint korábban Lance édesapja, a milliárdos Lawrence Stroll megvásárolta fia csapatát, az F3-as Premát, és leigazolta a korábbi Ferraris mérnököt Luca Baldisserrit. Ebből kifolyólag Lance lett a prioritás a csapatnál, plusz szimulátoron is gyakorolhatott a Williams grove-i bázisán.
Stroll komoly tesztprogramot is teljesített egy 2014-es Williamsszel, 20 fős személyzettel, öt Mercedes mérnökkel, két felkészített motorral. Stroll nyolc helyszínen is tesztelt: Silverstone-ban, a Hungaroringen, Monzában, Ausztriában, Barcelonában, Abu Dhabiban, Austinban és Sochiban.

"A legutóbbi újonc, aki ennyi megtett kilométerrel maga mögött debütálhatott, Jacques Villeneuve volt." - mondta Pat Symonds.

Lawrence Stroll állítólag egy új szimulátort is vásárolt a Williamsnek, azt azonban Bottas és Massa nem használhatták, F3-ra volt beállítva.

"A motorpsort egy olyan sport, ahol számít a pénz, így természetesen örülök, hogy édesapám tudott segíteni nekem." - mondta Lance az Auto Bildnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!