f1

2016.11.18. 18:29

Smedley hamarosan Massa példáját követheti

Pár év múlva visszavenne a tempóból Rob Smedley

Tajthi Andrea

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Rob Smedley utalt rá, hogy talán hamarosan példát vesz Felipe Massáról és otthagyja a Forma-1-et.

Smedley és Massa karrierje régóta párhuzamosan halad, hosszú ideje dolgoznak együtt, először a Ferrarinál voltak, majd mindketten a Williamshez igazoltak. Nem csupán munkatársak, de barátok is.

"Együtt mentünk nyaralni a családjainkkal júliusban, Ibizára." - mesélte Smedley a brazil UOL-nak. "Ott már beszélt nekem a visszavonulásáról. Akkor még nem volt benne teljesen biztos, én úgy éreztem, már majdnem eldöntötte. Úgy éreztem, jó döntés, nem tudtam volna mást tanácsolni neki. Valójában örültem neki, hogy nem kezd hátrafelé menetelni a mezőnyben, egyre gyengébb csapatokhoz, szóval örülök a döntésének."

"Bármennyire is szeretem Felipét, a családja szempontjából nagyon örülök (a visszavonulásának). Az édesanyja, az édesapja, és a feledége is nagyon jó emberek. Mostantól sokkal inkább apa és férj lesz majd. Persze hiányolni fog pár dolgot innen, de igazság szerint nem sok hiányolni való van a paddockban."

Smedley pedig lehetséges, hogy hamarosan követi Massa példáját és visszavonul.

"Ennek nincs köze ahhoz, hogy Felipe mit csinál, de már vagy 20 éve utazok minden versenyre és ez sok idő. Tehát azt hiszem, két vagy három év múlva le akarok majd lassítani egy kicsit. Mivel profik vagyunk, természetes dolog, hogy megyünk a versenyekre, de ha a személyes oldalát nézem, nagyon hiányzik a családom."

"Úgy érzem, ez a helyes döntés. Továbbra is részese leszek a Forma-1-nek és a Williamsnek. Elkötelezett vagyok, hogy segítsek a csapat újjáépítésében, de ez nem jelenti azt, hogy a következő 20 évben minden versenyen ott kell lennem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!