f1

2016.11.01. 18:52

Vettel megúszta a fegyelmit

Közleményt adott ki az FIA, volt eredménye a bocsánatkérésnek; de a jövőben nincs kegyelem

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettelt magával ragadták az indulatok a Mexikói Nagydíjat, és sikerült megsértenie az FIA-t és Charlie Whitingot is. Bár számos módon elnézést kért az eset után, mégis benne lógott a levegőben, hogy esetleg további büntetések várhatnak rá az eset miatt.

Most azonban napvilágot látott, hogy Jean Todt, az FIA elnöke döntött Sebastian Vettel sorsáról és mondhatni megkegyelmezett neki, nem lesz további intézkedés ügyében.

Az FIA közleménye:

A legutóbbi, Mexikói Nagydíjon, a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel rádióban több alkalommal is káromkodott, az FIA Forma-1-es versenyigazgatójának, Charlie Whitingnak címezte, valamint egy versenyzőtársának, ez pedig élőben, a közvetítésbe került.

Közvetlenül az eset után Sebastian Vettel spontán felkereste Charlie Whitingot, hogy elnézést kérjen viselkedéséért. Ezt követően, szintén önszántából, levelet írt az FIA elnökének Jean Todtnak, illetve Charlie Whitingnak, melyben bocsánatot kért tettéért. Azt is jelezte, hogy Max Verstappennel is felveszi a kapcsolatot és megfogadta, hogy többet nem fordul elő ilyen eset.

Az őszinte bocsánatkérés és elkötelezettség fényében az FIA elnöke úgy határozott, hogy kivételes alapon nem indít fegyelmi vizsgálatot Mr Vettel ellen.

Az FIA minden esetben elítéli a trágár beszédet a motorsportban, különösen ha az tisztviselői és/vagy versenytársak ellen irányul, és valamennyi bajnokságának minden résztvevőjétől elvárja, hogy tiszteletben és szem előtt tartsa, hogy ők példát statuálnak a közönségnek és különösképpen a fiatal generációnak.

Az FIA megragadja az alkalmat, hogy közölje, a jövőben minden ilyen eset, mint a mexikói volt, fegyelmi intézkedést fog maga után vonni, és az FIA Nemzetközi Törvényszéke hoz majd ítéletet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!