f1

2016.12.15. 13:44

Hivatalos: Rosberg utódjára januárig várnunk kell

Bottas vagy Wehrlein? Wehrlein vagy Bottas?!

Vámosi Péter

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A mai napon a Mercedes képviselője bejelentette, hogy Rosberg konkrét utódját már csak jövőre tudjuk meg. Mint az ismeretes, Nico Rosberg amint megnyerte az idei Forma-1-es világbajnoki címet, alig rá pár napra közölte, hogy visszavonul. A Mercedes azóta keresi az ő utódját a 2017-es szezonra Lewis Hamilton mellé.

A legesélyesebb jelöltek a Williams jelenleg is szerződéssel rendelkező versenyzője, Valtteri Bottas, illetve a saját neveltjük, Pascal Wehrlein. A mai nappal a cég megerősítette, hogy az újév első napjaiban fogják megerősíteni azt, hogy mégis melyikőjük versenyezhet majd Hamilton mellett, ezzel is véget vetve azon találgatásoknak, hogy esetlegesen ez még karácsony előtt bejelentésre kerül. Konkrétan ennyi hangzott el: "Nem lesz bejelentésünk már idén, és nem is tervezünk már most semmi ilyesmit a mai nap és 2017. január 3-a közötti időszakban."

Hamilton már közölte, hogy neki mindegy hogy ki lesz a végső befutó, persze belharcot nem akar, mert az "mérgező hatással" van a csapatra: "Igazán boldog vagyok itt ahol most vagyok, és az oké, hogy volt pár érdekes jelenetünk, de összességében mindig haladtunk előre. Biztosak kell lennünk abban, hogy akárki is érkezik Rosberg helyére, ő legalább olyan jó lesz mint ő volt, hacsak nem jobb, és beleadja a dologba az összes erejét."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!