f1

2016.12.19. 10:40

Rosberg szerint is kockázatosabb lenne Wehrleint szerződtetni

Hamilton meg morog még mindig a szezonzáró miatt

Vámosi Péter

Fotó: Tóth Zsombor

2016 világbajnoka szerint nagyobb kockázatot jelentene a Mercedesnek a fiatal Pascal Wehrlein alkalmazása, ugyanakkor a brazil újságok eldöntött tényként kezelik azt, hogy Valtteri Bottas átigazol a Williamsből Rosberg helyére. Ennek értelmében 5 millió euróért visszatérne a friss nyugdíjas Felipe Massa is jelenlegi csapatához. Az, hogy Massa gondolkodóba esett nem is titok, hiszen maga posztolta ki az Instagramjára, amikor elutazott a családjával üdülni.

Azonban ha bármi oknál fogva ez a Massa-Bottas üzlet ugrik, akkor egyértelmű, hogy a Mercedes fiataljáé, Pascal Wehrleiné lesz az ülés. Rosberg nyilatkozott is a német Skynak: "Wehrlein a jövő német reménysége. Bottas azonban jobban felkészült versenyző, Pascal alkalmazása kicsit kockázatos, de lehet hogy ugyanakkor eredményesebb is lenne."

Időközben Lewis Hamilton is kiakadt a Channel 4-en, amikor felemlegette a 2016-os szezonzárót, amikor is Toto Wolff és Paddy Lowe vitatták a biztonsági játékát: "Azt gondolom, hogy végső soron elég tiszteletlenül beszéltek velem azon egyének, akik megszólaltak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!