f1

2016.12.27. 16:40

Silverstoneban motorsport múzeum épül 20 millió fontért!

2019-ben nyitna, évente 500.000 látogatót vonzhat majd

Vámosi Péter

Fotó: Williams

Nincs is talán olyan versenypálya, akkora múlttal, mint ami Silverstoneban van, és ahol rendezték az első Forma-1-es versenyt is. Eddig azonban nem volt a kilátogató nézőknek lehetősége arra, hogy egy átfogó képet kapjanak a gazdag motorsportos múltból, bár rengeteg veterán versenyt tartanak a pályán. 2019-től kezdve azonban az egész történelmüket bemutatnák a publikumnak az egyik egykori második világháborús hangárban, "Home of British Motor Racing" néven, amely 20 millió fontból valósul majd meg.

A történelmi kalandozás Silverstoneban évente 500.000 látogatót vonzhat Northamptonshirebe. Az állandó kiállítás abba a hangárba költözne, amelyik túlélte a II. világháborút, és javarészt a British Racing Drivers Club (BRDC) archívumára alapoznák. A komplett motorsportos történelem mellett egészen Northamptonshire középkori történelméig is visszautazhat majd időben a látogató.

A hangárt teljesen restaurálják majd, hogy kellően autentikus legyen majd a hangulat. A két óra alatt megtekinthető kiállítás bemutatja majd a brit autósport hét évtizedes múltját. Egy részben a második világháborús eseményeket elevenítik majd fel. A projekt mögött állók a legmodernebb technikákkal kívánják feleleveníteni a régmúltat,

A pénzügyi alapot decemberben sikerült bebiztosítani, mégpedig egy olyan lottó játék segítségével, amely a kulturális célú beruházásokat támogatja, a bevételével. Ez a tervezet most 9.1 millió fontot nyert el, és 1994 óta 40.000 projektet támogattak, összesen 7.1 milliárd font értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!