f1

2016.12.31. 15:03

Susie Wolff komoly elismerésben részesült

Azonban ennek a közönség kevéssé örül

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Az egykori DTM versenyző, majd F1-es tesztpilóta, Susie Wolff MBE kitüntetést kapott (a Brit Birodalom Érdemrendje) a női sportolókért végzett tevékenységéért.

Ilyen kitüntetést összesen 1197 ember kapott már, rendre valamilyen művészeti, tudományos, jótékonysági, vagy valamilyen közösségért végzett tevékenységért.

"Megtisztelő, hogy ilyen elismerést kapok, a nőkért végzett munkámért a sportban." - mondta Susie Wolff, leánykori nevén Susie Stoddart. "Mint minden női versenyző, én egyszerűen csak arra törekedtem, hogy egyenlő feltételekkel sportolhassak, és követtem az álmaimat, köszönhetően a családom véget nem érő támogatásának, és mindenkinek, aki mellettem volt az utam során. Ez annak is az elismerése, hogy az ő erőfeszítéseik épp olyan fontosak, mint az enyémek. Most arra koncentrálok, hogy ezt a támogatást és hitet tovább adjam a következő generációk fiatal nőinek, akik mernek különbözni és hajtják a motorsportos álmaikat."

Ez a hír azonban nem mindenkiben keltett jóérzést. Többen úgy vélik, hogy a skót, immáron visszavonult, versenyzőnő inkább annak köszönheti sikeres projektjeit, hogy a Mercedes motorsport igazgatója, Toto Wolff a férje, mintsem tehetségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!