f1

2016.12.20. 06:33

Vandoorne szerint nem valószínű, hogy tudnak futamot nyerni jövőre

„Valószínűleg nagyot lépünk előre, de ”

Horváth Dániel

Fotó: McLaren

Stoffel Vandoorne, a McLaren újonca kételkedik abban, hogy csapata képes lesz a futamgyőzelemért harcolni 2017-ben.

Bár Vandoorne-t sokan Verstappenhez hasonlítják, kérdéses, hogy a belgának lesz-e lehetősége már jövőre holland kollégája ellen küzdeni: „Habár elég különbözőek vagyunk, normális, hogy összehasonlítanak minket. Különböző a személyiségünk, sok szurkoló pedig már várja, hogy összecsapjunk egymás ellen. Remélhetőleg a győzelmekért fog menni a csata.”

De vajon képesek lesznek már jövőre nyerni? „Miért ne? De az autón fog múlni. Valószínűleg nem leszünk rá elég jók, de nagy előrelépést fogunk tenni.”

„Nehéz tippelni a jövő év előtt, de pozitív szezonnak tűnik. Nagy előrelépésre számítok, amire szükségünk is van. Hogy képesek leszünk-e a győzelmekért menni, azt egyelőre nem tudom megmondani.”

Ha már van egy üres hely a Mercedesnél, és Toto Wolff is nagyon elismeri Vandoorne tehetségét, megkérdezték Nico Rosberg esetleges pótlásáról is:

„Szerződésem van a McLaren-Hondával, és nagyon boldog vagyok. A következő szezonra koncentrálok, nem gondolok más csapatokra.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!