f1

2015.09.22. 14:08

Button nem él együtt feleségével

Nem már, hanem még...

Tajthi Andrea

Jenson Button decemberben feleségül vette barátnőjét, Jessica Michibatát, akivel már hosszú évek óta alkot egy párt, azonban a klasszikus értelemben továbbra sem élnek együtt. Persze nem kell arra gondolni, hogy gondban van a pár, egyszerűen csak a munkájuk nem teszi még ezt lehetővé.

"Nem látjuk egymást sűrűbben, mint mielőtt összeházasodtunk." - ismerte el Button.

Jessica japán topmodell, így sok időt tölt Tokyoban, ahol édesanyjával él egy lakásban. Eközben Jenson lakása Monacóban van.

"Jessie még mindig sokat dolgozik Japánban. ÉLvezi a munkáját, modellkedik, van egy tévéshowja, és most készült egy egy japán film is." - meséli Button a Daily Mailnek. "Élvezi a munkát, ami nagyszerű, de persze ez azt is jelenti, hogy nem látjuk egymást túl sűrűn. Így még nem tudtunk összeköltözni Monacoban."

"Én meg sokat utazok a versenyzés miatt és nem mondhatom azt, hogy most tartok egy szabad hétvégét, hogy Japánba menjek meglátogatni. Ez nem megy ebben a sportban. Ő a versenyek körülbelül felére elkísér, de mikor versenyzek, nem ugyanaz az ember vagyok, mint mikor nem versenyzek. Önzőnek kell lennem. Koncentrálnom kell. Olyankor más ember vagyok, és Jessie tudja ezt, és megérti, ahogy a barátaim és a családom is."

Button már hozzászokott az utazós életformához, és jelenleg nem is tudja másképp elképzelni az életét.

"A gond az, hogy elkezdesz unatkozni, ha abbahagyod. Ha akarbék, tudnék több időt tölteni otthon, de szeretek utazni. Szeretek a szabadban lenni. Sok időt töltök távol, így mikor hazamegyek, az persze jó, de nem érzem azt a kellemes hangulatot otthon, mint a legtöbb ember."

"Az én lakásomnak egyszerűnek kell lennie, hogy könnyen jöhessek, majd mehessek is, kipakolok, bepakolok, és megyek. Ez az életem már 16 éve, megszokja az ember az utazó cirkuszt."

Mostanra azonban Jessica is 30 éves, lassan ketyeg a biológiai órája, és szóra jön a gyerekvállalás. Jenson azonban nem akar addig apa lenni, amíg versenyez.

"Akkor már nem éri meg a rizikót. És amikor előjön a félelem, és nem autózol a határon, akkor abba kell hagyni a Forma-1-et. Nem tudnék (a versenyzés mellett) elég időt tölteni vele (a gyerekével), a motorsportban pedig önzőnek kell lenni."

A brit versenyző legnagyobb támogatója mindig is édesapja, a néhai John volt.

"Apa 1987 karácsonyára vette nekem az első gokartomat." - emlékszik vissza Jenson. "Azonnal beleültem és körbementem a kocsma parkolójában."

John mindig támogatta fiát, annak ellenére, hogy olykor gondban volt az költségekkel. Egyszer pénzt kellett kölcsönkérnie, hogy ki tudja fizetni a benzint abba a kocsiba, ami egy skóciai gokartpályára vitte őket.

"Imádtam versenyezni, és legyőzni a többieket." - monta Button. "Emlékszem, ahogy megnyertem az első gokartversenyemet, ahogy állok a dobogón, néztem a többi gyereket és az én trófeám nagyobb volt, mint az övék. Akkor döntöttem el, hogy ez az, amit csinálni akarok."

Aztán valódi versenyautókra váltott, és 20 évesen bekerült a Forma-1-be. Akkoriban olyan keményen partizott, mint ahogy versenyzett, és extravagáns életmódjáról lett híres. Benettonos csapatfőnöke, Flavio Briatore Playboynak titulálta őt, csapattársa, Jacques Villeneuve pedig azt mondta, Button jobban illik egy fiúbandába, mint az F1-be.

Mikor 2008-ban Tokyoban először találkoztak, Jessica látta is, hogy Jenson amolyan nőcsábász féle, és mikor először randira hívta őt, ki is kosarazta Jensont. Csak nyolc hónappal később adta be a derekát, de nem csinált titkot belőle, hogy egy nap meg akar házasodni. Sőt arra számított, 2009-es bajnoki címe után Jenson el is jegyzi, de akkor ez nem történt meg. Szakítottak is egy kis időre 2011-ben, de aztán újra összejöttek. Kapcsolatuk is beérett idővel és tavaly Valentin napon Jenson megkérte Jessica kezét. Egy hónappal az után, hogy a versenyző édesapja elhunyt.

Button azonban azt állítja, ő imádja ezt a sportot és nem igazán akar még visszavonulni.

"Olyan a személyiségem, hogy szükségem van arra, hogy elérjek dolgokat, hogy nyerjek, hogy dobogón álljak. Tudom, hogy pár éve nincs erre lehetőségem, de ez az amit szeretek, és amit újra szeretnék."

A kérdés már csak az, hogy Jenson akarata érvényesülhet-e és maradni tud a Forma-1-ben, vagy a körülmények döntenek helyette és fel kell hagynia a Forma-1-gyel?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!