f1

2015.10.15. 19:05

Magnussen otthagyja a McLarent

A McLaren nem újítja meg Kevin Magnussen 2015 végén lejáró szerződését.

Gyimesi Brigitta

Fotó: McLaren F1 Team

Magnussen két év után elhagyja a McLarent; a 23 éves dán pilóta hivatalosan az idei Abu Dhabi Nagydíj után int búcsút annak a csapatnak, amelynek színeiben 2014-ben versenyezhetett. Nem nagy meglepetésre Magnussen helyét a friss GP2-es bajnok Stoffel Vandoorne veheti át.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója már korábban kijelentette, a McLaren nem fogja Magnussent megakadályozni abban, hogy máshol versenyezzen. A dánt az újonc Haasszal is szóba hozták; az amerikai csapat azonban már leszerződtette Romain Grosjeant, második pilótájának pedig minden valószínűség szerint Esteban Gutiérrezt jelentik majd be a Mexikói Nagydíj környékén. Ám nincs minden veszve: az Autosport értesülései szerint a Grosjean távozása nyomán szabadon maradt Lotus-ülésre Jean-Éric Vergne és Jolyon Palmer mellett Magnussen is esélyes, valamint a Manort sem zárhatjuk ki, amelynek két ülésére Magnussen mellett Pascal Wehrlein, Will Stevens és Alexander Rossi pályázik.

Világbajnok ex-csapattársa nagyra értékeli Magnussen képességeit.

„A 2014 elején látott Kevin teljesen más volt, mint a 2014 végén látott” – nyilatkozta Jenson Button a BT nevű dán újságnak. „Az együtt töltött 12 hónap alatt rengeteget fejlődött; amikor ellene versenyeztem, gyakran a határon táncoltam, sőt, esetenként még át is kellett lépnem ezeket a határokat. Nem tudom, mekkora esélye van megszerezni az egyik üresen maradt F1-es ülést, mindenesetre az elérhető pilóták közül ő a legjobb választás, így teljes szívemmel ajánlom mindegyik csapat figyelmébe. Nem elég, hogy kiérdemli, hogy az F1-ben versenyezzen, még arra is képes, hogy egy csapatot sikerre vigyen.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!