EB

2024.06.15. 17:36

Szentpéterfai gól az Európa-bajnokságon!

A szombati nap különleges élmény volt a szentpéterfaiak számára: a település leghíresebb szülötte, Varga Barnabás pályára lépett (és gólt is rúgott!) a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon!

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

A Szentpéterfai SE éppen most hétvégén rendezi a 12. Szentpéterfai Sportnapot - de természetesen minden szombati versenyszám a 15 órai Magyarország-Svájc mérkőzéshez lett igazítva. A Varga Barni-drukkerek a sporttelepen felállított kivetítő előtt gyűltek össze, és nagy erőkkel szurkoltak a magyar válogatott sikeréért (és legalább egy Varga-gólért!) – a nagy meleg, a hideg sör eredményeképpen bizony olykor elég vehemensen. Természetesen Barni a kezdő csapatban kapott helyet – ami felturbózta az amúgy sem gyenge hangulatot. Ugyanakkor Svájc vezető találata nem esett jól senkinek… És hát a magyar válogatott játéka sem volt az igazi. Bosszankodó hangulatban ért véget az első félidő – és 2-0-svájci vezetéssel. A szünetben egy sör-virsli verseny feledtette a gyenge első félidőt (Varga Milán bő két perc alatt tüntetett el két sört, három pár virslit és egy jégkrémet!). A második félidőben már rendben volt a magyar csapat játéka – Barni pedig betalált, fejjel szépített! Szinte felrobban a sporttelep! Nyomott, tekert a magyar csapat, volt erő, lelkesedés a péterfai szurkolótáborban is – de a percek múltak… Sőt, a hosszabbításban Svájc betalált, 3-1-re kikapott a magyar válogatott. Elkenődött magyar szurkolók álltak fel a meccs után – a bánatukon egy kicsi enyhíttet azért, hogy megszületett a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének első szentpéterfai gólja!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!