Vb2022

2022.11.23. 14:20

Az elődöntőig biztosan eljutnak a németek - Az E-csoport szakértője: Schäfer András

A 23 esztendős, szombathelyi származású Schäfer András 2019- ben az MTK-tól szerződött az olasz Genoához, egy évvel később pedig Dunaszerdahelyre igazolt, ahol 61 tétmérkőzésen négy gólt szerzett és hét gólpasszt adott. Idén februárban szintet lépett: a német Union Berlinhez szerződött, az újonc fővárosi együttessel az 5. helyen végzett a bajnokságban, így a csapat indulhatott az Európa Ligában. A magyar válogatottban 22 mérkőzésen három gólt szerzett.

Vas Népe

– Bár van néhány hiányzójuk a németeknek, szinte biztos vagyok a továbbjutásukban – jelezte Schäfer András. – Ez nem azt jelenti, hogy simák lesznek számukra a csoportmérkőzések: Japán és Costa Rica is kellemetlen ellenfél, és ugye ott van még Spanyolország. Szoros meccsekre számítok és azt várom, hogy nem borul a papírforma: Németország és Spanyolország jut tovább. A német futball erős, de annyira nem, hogy világbajnok legyen, szerintem az elődöntő lehet a maximum számukra – tovább biztosan nem jutnak. Csapattársaim közül senki sem lesz kint Katarban, bár Sami Khedirának lett volna erre némi esélye. Együtt néztük a srácokkal a kerethirdetést, sajnos az ő neve nem hangzott el. Ami a vb-aranyérmet illeti, úgy gondolom, hogy Argentína, Brazília, Portugália esélyes a végső győzelemre, miként Franciaország is. Igaz, a gallok középpályájáról nagyon hiányzik majd Kanté és Pogba. És a franciáknál mindig nagy kérdőjel a csapategység, de ezzel együtt is roppant erősek.

Schäfer szerint egy meglepetéscsapat biztosan lesz Katarban.

– A hollandokra tippelek, bár az ő játékerejüket tekintve nem lenne meglepetés a jó szereplés – folytatta az Union Berlin középpályása. – Mindenesetre tőlük kiemelkedően jó teljesítményt várok, aztán majd kiderül, meddig jutnak. Jómagam alapból az olaszoknak szurkolnék, de mivel ők nem lesznek kint, így nincs olyan csapat, akikért szorítok. Illetve úgy pontos, hogy majd, ha lemennek az első csoportmeccsek, akkor választok magamnak kedvencet. Többen kifogásolják, hogy Katarban súlyosan megsértik az emberi jogokat, emiatt a világ számos pontján tiltakoznak a szurkolók, játékosok. A Borussia Dortmund drukkerei például hatalmas, a vébé bojkottálására buzdító molinót feszítettek ki egy Bundesliga-meccsük előtt. – Valóban, Németországban a szurkolók eléggé a vb ellen vannak és a labdarúgókat is megosztja ez a kérdés. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy jó néhány izgalmas mérkőzést látunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!