Vb2022

2022.11.28. 13:44

Pazar gólszüret: nem bírt egymással Kamerun és Szerbia

A labdarúgó világbajnokság G csoportjának 2. fordulójában Kamerun kétgólos hátrányból állt fel Szerbia ellen.

Sütő Dániel

Forrás: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Kamerun–Szerbia 3-3 (1-2). Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion, világbajnoki labdarúgó-mérkőzés, G csoport, 2. forduló, vezette: Hasszan (egyesült arab emírségekbeli).

Kamerun: Epassy – Fai, Castelletto, N’koulou, Tolo – Kunde – Mbeumo, Anguissa (Gouet, 81.), Hongla (Aboubakar, 55.), Toko Ekambi (Bassogog, 67.) – Choupo-Moting. Szövetségi kapitány: Rigobert Song.

Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Milenkovics, Veljkovics (Babics, 78.), Pavlovics (Sz. Mitrovics, 55.) – Zsivkovics, Lukics, Makszimovics, Kosztics – Tadics, A. Mitrovics, Sz. Milinkovics-Szavics (Grujics, 79.). Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics.

Gólszerzők: Castelletto (29.), Aboubakar (64.), Choupo-Moting (65.), illetve Pavlovics (45+1.), Sz. Milinkovics-Szavics (45+3.), A. Mitrovics (53.).

Fegyelmi okokból Rigobert Song kirakta a kameruni keretből az olasz Internazionale kapusát, André Onanát, akinek a helyén Epassy kapott lehetőséget. Az összecsapás Szerbia nagy helyzeteivel kezdődött, Mitrovics előbb kapufát lőtt, öt perccel később pedig kihagyta a kihagyhatatlant. A 29. percben Kamerun jött szöglettel, a beérkező labdát Nkoulou megcsúsztatta, ami így Castellettóhoz került, ő pedig a kapuba bombázott (1-0). A félidő hosszabbításában három perc alatt megfordította a meccset Szerbia. Előbb Pavlovics fejese, majd Szergej Milinkovics-Szavics lövése is utat talált Epassy kapujába (1-2). Hidegzuhanyként zárult az első játékrész Kamerun számára.

Szünet után egy igazi csiki-csuki akció végén növelte kétgólosra előnyét a balkáni válogatott. Mitrovics, Kosztics, Zsivkovics volt a labda útja, utóbbi önzetlenül passzolt az üresen ácsorgó Alekszandar Mitrovicsnak, akinek csak be kellett gurítani a labdát a kapuba (1-3). Aboubakar becserélése remek döntés volt Songtól, hiszen a kameruniak játékmestere a 64. percben a leshatárról kilépve pimasz módon helyezte a labdát a szerb kapus fölött a hálóba. Egy perccel később szintén Aboubakar volt az egyik főszereplő, aki elszáguldott a jobb szélen, majd a túloldalon érkező Choupo-Moting elé tálalt, aki hat méterről nem hibázott (3-3). A 89. percben Mitrovics nagy helyzetét elpuskázta, így a maradt a döntetlen.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!