Vb2022

2022.11.25. 14:41

Richarlison: az egyik legszebb gólomat egy vb-n szereztem

Richarlison, a brazil labdarúgó-válogatott támadója szerint karrierje egyik legszebb találatát szerezte a szerbek ellen 2-0-ra megnyert csoportmérkőzésen, a katari világbajnokság csütörtöki játéknapján.

MTI

Forrás: MTI/EPA/Ali Haider

A Tottenham Hotspur 25 éves támadója a 62. percben szerzett vezetést a dél-amerikaiaknak, majd a 73. percben akrobatikus mozdulattal szépségdíjas gólt lőtt félfordulatból a kapu jobb oldalába, kialakítva ezzel a végeredményt.

"Nagyon szép gól volt. Egyszer már lőttem ehhez nagyon hasonlót, még a Fluminensében. Akrobatikus találat volt, pályafutásom egyik legszebbje egy világbajnokságon született. Csodálatos éjszaka volt, nagyszerű győzelmet arattunk" - nyilatkozta Richarlison, majd megemlítette, hogy hátralévő két csoportmeccsükön, Svájc és Kamerun ellen is a győzelem a céljuk.

Tite, a brazilok szövetségi kapitánya kiemelte: nagyon nehéz volt kiválasztani a bőséges kínálatból azokat a játékosokat, akik végül bekerültek a vb-keretébe. Különösen a támadóknál jelentett ez számára nehézséget, mert a végül kimaradókkal - név szerint említette Firminót, Matheus Cunhát és Hulkot - is nagyszerű csapatot alkottak volna. Ugyanakkor lenyűgözte Richarlison teljesítménye, különösen a második félidőben.

"Richarlison fantasztikus játékos, látjuk, milyen jó a labdaérzéke, különösen a második félidőben teljesített jól. Kicsit lenyugodott, felvette a mérkőzés ritmusát, fajsúlyosabbá vált a pályán a jelenléte, pontosabb lett a játéka. Az első labdaérintés mindig döntő fontosságú a játék folyamatosságához, és ebben az idő múlásával egyre inkább erőre kapott" - mondta Tite, aki azt is elmondta, hogy a gól nélküli első félidőben, csapata visszafogottabb játékát látva sem érzett csalódottságot. Hozzátette: előzetesen is erős ellenfélnek tartotta a szerb válogatottat, amely különösen a szünet előtt volt képes gyors és zárt futballra, mindezt kellő technikai tudással alátámasztva. Az ilyen komoly ellenállást pedig csak nagy erőfeszítések árán tudták feltörni.

Dragan Stojkovic, a szerbek szövetségi kapitánya a mérkőzés után elmondta: nem érti, hogy játékosainak a teljesítménye miért esett vissza látványosan a szünet után.

"Az első félidőben egyforma szinten volt a két csapat, nem láttam Brazíliát sokkal dominánsabbnak. A második félidőben viszont fizikailag szétestünk, már nem csapatként játszottunk, a brazil válogatott pedig tudta, hogyan kell ezt kihasználni" - mondta. Hozzátette: a második félidőben még nagyobb volt a mérkőzés tempója, túl sok teret adtak az ellenfélnek, mégis az okozza számára a legnagyobb csalódást, ami fizikailag történt játékosaival. Kiemelte: három kulcsjátékosa sérülés miatt hiányzik, amit nem tudtak kezelni csapatként.

"A Brazíliától elszenvedett vereség nem szégyen, megérdemelték a győzelmet. A következő meccsre viszont ki kell találjuk, hogy mi a legjobb nekünk. Szükségünk van pár napra, hogy minél többet pihenjünk, fizikai megterhelés nélkül. Tudjuk, mi a célunk, nem adjuk fel" - közölte Stojkovic.

Hétfőn, a G csoport második fordulójában a brazilok majd a vb-t szintén győzelemmel kezdő Svájccal, míg a szerbek a hozzájuk hasonlóan pont nélküli Kamerunnal találkoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!