Vb2022

2022.12.05. 22:21

Brazília parádés első félidővel a nyolc között

Brazília csapata negyeddöntőbe jutott a katari labdarúgó-világbajnokságon, mivel a hétfő esti nyolcaddöntőben 4-1-re legyőzte a dél-koreai válogatottat.

Pum András

Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Brazília–Dél-Korea 4-1 (4-0). Doha, 974 Stadion, 43 847 néző, világbajnoki labdarúgó-mérkőzés, vezette: Turpin (francia) Brazília: Alisson (Weverton, 80.) – Éder Militao (Dani Alves, 63.), Th. Silva, Marquinhos, Danilo (Bremer, 72.) – Paquetá, Casemiro, Neymar (Rodrygo, 80.) – Raphinha, Richarlison, Vinícius Júnior (Martinelli, 72.). Szövetségi kapitány: Tite. Dél-Korea: Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse, Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu (Hong Csul, a szünetben) – Li Dzse Szun (Li Kang In, 74.), Dzsung Vu Jung (Szon Dzsun Ho, 46.), Hvang In Bom (Paik Szung Ho, 65.), Hvang Hi Csan – Szon Hung Min, Cso Ku Szung (Hvang I Dzso, 80.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento. Gólszerzők: Vinícius Júnior (7.), Neymar (13. – 11-esből), Richarlison (29.), Paquetá (36.), illetve Paik Szung Ho (76.). 

A brazilok gyors góllal jó rajtot vettek. A 7. percben Raphinha harcolt meg a labdáért a jobb oldalon, laposan középre adott, amit többen is elvétettek. A hosszú oldalon egyedül érkezett Vinícius Junior, aki bokamozdulattal nyeste a labdát a bal felső sarokba (1-0). Hat perc múlva kettővel mentek a brazilok. A 13. percben Richarlison ellopta a labdát a dél-koreai tizenhatoson belül Csong Vu Jongtól, aki felszabadítás helyett a brazil center lábát rúgta meg – tizenegyes. 

A büntetőt Neymar a bal alsó sarokba gurította (2-0). A 29. percben Richarlison bűvölte a labdát háromszor fejjel, lábbal az ellenfél tizenhatosán kívül, majd Pacquetá és Thiago Silva volt a labda útja. A védő ziccerben ugratta ki Richarlisont, aki hét méterről, a bal alsóba gurított (3-0). A 36. percben bal oldali akcióból Vinícius Junior emelt át a hosszú oldalra, Pacquetá tíz méterről kapásból a jobb sarokba lőtt (4-0). A 76. percben Paik Szunk Ho 23 méterről, kapásból a bal sarokba lőtt (4-1). A brazilok az első félidőben szemet gyönyörködtetően futballoztak és 45 perc alatt lerendezték a meccset.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!